Het is oké om meer dan een talent te hebben

Bijgewerkt op: 22 jun. 2021

Aan alles beginnen, 1000 projecten hebben. Fel enthousiasme voor het pottenbakken, en enkele maanden later plots het interesse verliezen, zich op een ander project storten. Het is niet simpel om je loopbaan vorm te geven, als je veel talenten hebt. Het is wel mogelijk.


Ik bewonder mensen zoals Luc. Luc heeft heel zijn leven met hout gewerkt, hij maakt er mooie dingen mee, hij weet er alles over, design, techniek, uitvoering ... Hij heeft een beroep voor het leven. Maar ik moet accepteren dat dit niet voor iedereen is weggelegd, en dat is goed zo.


De boeken van Barbara Sher zijn een aanrader voor iedereen die al een tijdje op zoek is naar die ene roeping, en die altijd terug valt op een nieuw idee, een ander project, die door het bos de bomen niet meer kan zien. Of door te kijken naar die ene boom niet meer het hele bos voor ogen heeft. Barbara Sher vroeg "What do I do when I want to do everything?" en geeft een aantal antwoorden voor de mensen, die zij "scanner" noemde: mensen met meer dan een roeping en meer dan éen talent. Ik zou dit graag vertalen naar een Nederlandstalige versie en bij ons op de markt brengen, maar ik ben toevallig net bezig met een ander project...


En jij? Kijk eens naar jezelf: je hobby's als kind, als jongere, nu. Kijk eens naar je leeslijst of brouwsergeschiedenis, kijk eens naar je loopbaan. Zie je een rechte lijn, een logica, een duidelijke richting? Of ben je daarna al jaren op zoek?


Ben je flexibel, nieuwsgierig en open minded, maar eerder een starter en inspirator en minder een doorzetter, volhouder en afmaker? Verveel je je zonder verandering? Dan heb je misschien een scanner-persoonlijkheid: meer dan éen roeping, meer dan éen talent, en veel te vaak het gevoel dat dit nooit ergens naartoe zou leiden, dat je telkens van nul begint of dat je steeds alle ballen in de lucht kan houden maar nooit de top kan bereiken. Wie weet ben je zelf hoogbegaafd of hoogsensitief, maar laag in eigendunk en zelfvertrouwen? Wat is dan de waarde van al die talenten? Wat is de zin, de rode draad in je leven?


Multi-talent-coaching werd ontworpen om deze te ontmantelen. Je eigen kern, your own way. Je kan je veelzijdige interesses en talenten leren accepteren, zelf omarmen, en er een weg mee te vinden, er trots op leren zijn in plaats van je zelf te beperken door op éen ding te willen focussen. We bekijken welke tips en tricks je kunnen helpen om te doen wat je echt wilt doen: je tijd managen, zonder je in een keurslijf te steken. Vrij om te zijn wie je bent.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronakater