Coronakater

Bijgewerkt op: 20 jun. 2021


Het voorbije jaar was … anders. Veel werknemers en zelfstandigen hebben het bijzonder moeilijk gehad. Chapeau voor hen. Velen hebben ook “gewoon” volgehouden, hun job gedaan, van thuis gewerkt, doorgedramd. Ook voor hen was het wel anders. Was er plots een rare pauze, een moment van stilte, een flits van een gevoel of gedachte: is het nu dit? Is dit alles?

Je kunt dit wegvegen, lachen en blij zijn met het naderende einde van de verschrikking, terug naar het leven voor Corona, je oude leven, de oude ratrace, het oude normaal. Eindelijk terug. Maar wie zegt dat je terug wilt, zelfs als het dan kan?

Wat als je de kans zou pakken om eens écht stil te staan, eens echt vooruit kijken, het eens echt anders doen? En dan op jouw manier? Als je nu de vrijheid terug krijgt, wat doe je ermee? Als elke crisis ook een kans is, en als dit meer is dan een spreuk voor op je werkplek, welke kansen grijp je dan uit de coronacrisis? Stel, je huidhonger is gestild, je reis is gepland, wat komt daarna? Wat is je eigen, misschien zachte, misschien radikale verandering waar jij voor kiest? Een eigen, verantwoordelijke en zelfbewuste keuze? Toekomstgericht. Vastberaden.

Als coach geloof ik erin dat de meeste van ons in staat zijn om het heft in eigen handen te nemen. We hebben de kracht. En de verantwoordelijkheid. Zoals ze bij co-active coaching zeggen “People are naturally creative, resourceful, and whole.” Mensen zijn van nature creatief, vindingrijk en héél.

Als coach geloof ik er ook in dat je samen meer kunt bereiken dan alleen. Door het gedachtecarussel te doorbreken met de juiste vragen. Door samen met je sparringpartner in de juiste stemming te komen die maakt dat je actie neemt. Positief en sterk.

Het zijn rare tijden. Bedrijven en overheden preken dat je moet veranderen en het beste van jezelf geven om bij te blijven. Hoe veel beter zou het zijn als je zelf beslist waar je bij wil blijven, wat je wilt doen, hoe en waarom. Dat het je eigen keuze is, hoe je leeft, en je eigen weg, die je inslaat. Na Corona: eindelijk vrij.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven